baralitemer.blogg.se

Nyttig proteinmugcake!

Publicerad 2014-02-25 14:41:11 i Frukost Mugcakes,

Något väldig smidigt med mugcake är att de går att förbereda. Jag brukar ibland släpa mig till gymmet innan jobbet för att exempel gå en morgonpromenad eller gå på något konditionspass och då vill jag äta frukost efter. Detta innebär att jag måste äta på jobbet. Eftersom jag redan går upp 05,40 vid dessa tillfällen vill jag inte ställa mig och bre mackor eller liknande innan jag går hemifrån. Så kvällen innan gör jag en mugcake som jag på jobbet nästa dag stoppar in i en mickro och gör klar där. En två minuters nyttig och god frukost!
 
 
Denna mugcake är med proteinpulver i, och jag använde mig av Whey - Jordgubb och vit choklad (supergod!). Såklart kan man ju använda sig av någon annan smak eller av något helt annat än proteinpulver om man inte har det, som exempel mer havregryn, mandelmjöl, kokosmöl eller någon annan torr produkt. Tänk bara på att i just denna mugcake sitter all smak i proteinpulvret så ska man ta bort det så bör man kanske ha i något annat smakfult som ex kanel,kardemumma,bär, frukt eller liknande.

Men det är en mugcake som smakar efterrätt! Kan det bli bättre?

I portion Jordgubb & Vit choklad proteinmugcake
Ca 0,75 dl havregrynsmjöl (havregryn malda till ett mjöl)
Ca 0,25 dl havregryn
1 msk kokosmjöl
2 msk Whey proteinpulver Jordgubb & Vit choklad
2 tsk sötning strö (exempel ica stevia - mer eller mindre beroende på sort. Tar man inget proteinpulver kan man förslagsvis ta mer sötning då proteinpulvret bidrar till mycket sötma)
1 tsk bakpulver
1/2 mosad banan
2 äggvitor
2 msk mjölk

Blanda alla ingredienser till en fin smet, mickra på hög värme i ca 2 minuter.
Avnjut med förslagsvis yoghurt eller kvarg!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela